+36 70 316-2790

Ilyenkor ősszel legnagyobb bosszúságunkra számos kártevő próbál menedéket lelni bent, ahol melegebb van.

Mi, emberek, pedig igyekszünk tőlük megszabadulni minden lehetséges módszerrel, de mind a rovarirtás, mind előkészület szempontjából a leghatékonyabb eredmény szakértő bevonásával érhető el.

Roppant kellemetlen és visszataszító látvány, ha egy szállodában, motelben rovarok rohangálnak a padlón. De ezt a kellemetlen szituációt egyetlen magára valamit is adó vendéglátóhely sem engedheti meg magának. Éppen ezért szoktak ilyenkor, a hidegebb idő beköszöntével, sok helyen rovarirtást, esetleg kártevőirtást végezni.

Azt viszont kevesen veszik figyelembe, hogy az ilyen események előtt érdemes szakszerű előkészületeket és hozzáértő, terephelyet előkészítő takarítást végezni. De miért is fontos a rovarirtás előtti nagytakarítás? A higiénia mellett több oka is van, melyek közül mi is kiemeltünk néhányat.

Egyik ilyen ok, nem meglepő módon az, hogy a kártevő fajtájától függően az irtást követően több napig, bizonyos esetekben akár 14 napig nem ajánlatos a takarítás, hogy a permetező szerek kifejthessek hatásukat. Ez nagyon fontos annak érdekében, hogy ne újulhasson ki a probléma.

A szakszerű rovarirtás előtti nagytakarítás továbbá megakadályozza, hogy:

megmaradjanak olyan szennyeződések, például ételmaradékok, melyek segítségével a kártevők búvóhelyet találnak és túlélhetik az irtást. Tehát a helyiség kitakarításával biztosítható, hogy semmilyen szennyeződés ne szolgáljon majd a későbbiekben a kártevők menedékeként vagy táplálékaként.

Érthető módon, egy megfelelően kitakarított és előkészített helyiséget hatékonyabban lehet fertőtleníteni illetve rovartalanítani. Így ugyanis könnyebb hozzáférni a felületekhez, sarkokhoz, repedésekhez, üregekhez stb. A megtisztított felületen keresztül közvetlenül a csempére, padlóra, falra, bútorra kerül a szer, így növelve a hatékonyságot.

Tehát az átláthatóbb és tiszta felületeken, zugokban hatékonyabb lesz a rovarirtás  és ezáltal csökkenthető a visszatérés kockázata. A takarítás fontossága tehát egyáltalán nem elhanyagolható szempont. Mi ezt a szálláshelynek legmegfelelőbb időpontban, a vendégek zavarása nélkül, a napi munka zavartalan biztosítása mellett végezzük.

Ezek tehát a főbb okok, amiért fontos a rovarirtás előtti nagytakarítás, környezetünket, szállodai szolgáltatásunk helyszínét ne keljen megosztanunk kártevők hadával.