+36 70 316-2790

Sok helyről halljuk, hogy a koronavírus terjedésének megelőzésére az egyik fontos eszköz a gyakori fertőtlenítés.

A kórokozók számának csökkenésével együtt ugyanis értelemszerűen a fertőződés kockázata is csökken. A koronavírus, hogy más kórokozókról ne is beszéljünk, néhány felületen akár 72 óráig is képes életben maradni. A fertőző felülettel való érintkezés után pedig már könnyen a szervezetünkbe juthatnak a vírusok, baktériumok. Éppen ezért, a hatékony, hidegködös fertőtlenítő technológia segítségével történő takarítás nem csak a COVID járvány időszakában alapvető feladat.

A magas kockázatú üzlethelyiségekben, vendéglátóegységekben, üzemekben, nagy forgalmú munkahelyeken különösen fontos a felületek alapos fertőtlenítése a kórokozók számának csökkentése és a potenciális fertőzések tovább terjedésének megakadályozása érdekében.

Az emberek eltérő személyi higiéniával rendelkeznek, így az általuk behozott fertőző kockázat is különböző. Ez, illetve a két fertőtlenítés között érkező látogatók száma is befolyásolja a fertőtlenítő takarítás szükségességének gyakoriságát. Gyakori takarítás szükséges például az önkormányzatokban és irodákban, ahol még van ügyfélfogadás, és esetleg nem home office-ban dolgoznak az alkalmazottak. Irodazárást követően ajánlatos fertőtleníteni minden második nap. Természetesen, ha a kockázatot figyelembe vesszük, akkor különbséget tehetünk helyiségek és helyiségen belüli terek között is.

A koronavírus miatt már a nagyobb belső helyiségek fertőtlenítése iránt megnőtt az igény. Megoldásként egy élelmiszeriparban régóta alkalmazott technológia, a hidegködös-eljárás vált széles körben elérhetővé. A kémiai fertőtlenítés célja egy baktérium- és vírusölő aeroszol létrehozása és szétszórása az érintett területen. Végrehajtása történhet statikus, előre meghatározott helyen álló fúvókákkal, vagy egy mobil egységgel is.

A hidegködös fertőtlenítő eljárás során ködgenerátor a hatóanyagból 10 és 230 mikron közötti méretű cseppeket állít elő. Az eszközzel ezt permet formában közvetlenül a veszélyes felületekre vagy a levegőbe lehet juttatni, természetesen csöpögésmentesen. Az apró cseppek a legkisebb, elérhetetlennek tűnő résekbe is képesek bejutni. Az 50 mikronnál kisebb méretű részecskék tartósan képesek lebegni, így több időn keresztül képesek védőréteget képezni a tárgyakon és a helyiségek levegőjét is tisztán tartják.

A hidegködös fertőtlenítő technológia a hagyományos fertőtlenítő eljárásoknál alaposabb, hatékonyabb és tartósabb megoldást kínál.

Az így végzett hatékony, korszerű fertőtlenítés nem klór, illetve nem alkohol alapú. Ez azért fontos, mert a széles körben használt alkoholos fertőtlenítő megoldás hosszú távon káros hatással is lehet az egészségre. Az eltúlzott, túl gyakori használat miatt, ironikus módon, akár az immunrendszert is károsíthatja. Ezen kívül irritálhatja, kiszáríthatja, hámlasztja a bőrt, károsítja a bőrsejteket, lebontja a természetes védőrétegét, valamint vizet von el a bőrsejtektől.

Ennek elkerülésére a hidegködös eljárás során NANOSEPT AQUA fertőtlenítőszert permetezünk szét a helyiségben, mely a modern fertőtlenítőszerek új generációja. Maradéktalanul fertőtlenít bármilyen felületet, ugyanakkor ártalmatlan a környezetre. A Nanosept Aquában található ezüst részecskéknek köszöntetően, az antimikrobás hatás akár több napon keresztül is tarthat. Ez a fertőtlenítőszer hatékonyan pusztítja el a vírusokat, baktériumokat, spórákat és gombákat is. A hidegködös fertőtlenítő technológia nemcsak a felületeken megtapadt kórokozókat, hanem a levegőben terjedő vírus részecskéket, baktériumokat is „megfogja”. A behatási idő, koncentrátum esetében 1 perctől egészen 60 percig terjedhet. Például, a fungicid és baktericid hatás eléréséhez elegendő 1-3 perc, míg a tuberkulocid hatáshoz 60 perc szükséges. Ha viszont oldatként permetezzük a felületre, akkor ezek a hatások a hígítás mértékétől függően változhatnak.

A technológiát főleg a sok látogatót fogadó üzlethelyiségekbe, vendéglátó egységekbe, üzemekbe ajánljuk. Vendéglátópari vállalkozásoknak, hosszú távú megrendelés esetén, egyedi kedvezőbb árakat biztosítunk. Alapárunk a fertőtlenítendő terület nagyságától függően változik. Részletes árlistáért kérjük, tájékozódjon honlapunkon.