+36 70 316-2790

A CDC (Centers for Disease Control and Prevention) ajánlása szerint a szabályok betartásával és gyakori fertőtlenítéssel megelőzhető a koronavírus-járvány terjedése.

A fertőtlenítéssel pedig nemcsak a vírusoktól, hanem egyéb kórokozóktól és egyúttal a baktériumoktól is megszabadulhatunk. Ha tart attól, hogy Önt és szeretteit is megfertőzi a koronavírus, akkor az egyik legjobb, amit tehet, ha a szabályok betartása mellett figyelmet fordít a rendszeres fertőtlenítésre. Az alapvető takarítási eljárások mellett sok esetben az egyik legjobb megoldás lehet a hidegködös fertőtlenítő eljárás, mert a koronavírus, sok más kórokozóhoz hasonlóan akár 72 órán át is életben maradhat.

Szeretné tudni, pontosan mi a hidegködös fertőtlenítés? Korábbi blogbejegyzésünkben bővebben olvashat erről az eljárásról és annak számos előnyéről. Ebben a bejegyzésben néhány olyan esetről lesz szó, amikor érdemes ezt a technológiát alkalmazni.

Az alábbi esetekben nyújthat hatékony segítséget a hidegködös technológia:

  • Ajánlott a gyakoribb fertőtlenítés azokban a háztartásokban, ahol gyerekek és idősek élnek egy fedél alatt. A bölcsődéből, óvodából és iskolából a gyerekek könnyen hazavihetik a vírust (és persze más fertőzéseket is), ami veszélyt jelenthet a nagyszülőkre, idősebb rokonokra vagy egyéb betegségben szenvedő hozzátartozókra. Így olyan háztartásokban is nyugodtan alkalmazható a hidegködös fertőtlenítés, ahol kisgyermekek vannak. Az eljárás során használt hatóanyag ugyanis a klór- és alkoholalapú fertőtlenítőszerekkel ellentétben biztonságos, nem okoz irritációt, ugyanakkor vírus-, baktérium- és gombaölő hatású.
  • Nem elég, ha csak otthonainkat tesszük járványbiztossá, az óvodákban, iskolákban is kellő figyelmet kell fordítani a fertőtlenítésre. Így a gyerekek, tanítóik és gondozóik továbbra is biztonságban maradhassanak. Hiszen a kisgyermekek esetén a maszkviselés vagy a távolságtartás betartatása majdhogynem lehetetlen feladat.
  • Az idősekre a koronavírus-járvány fokozott veszélyt jelent, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani az idősotthonok, szociális otthonok tisztán tartására. A fertőtlenítés rövid időt vesz igénybe, ezért a különösen veszélyeztetett csoportba tartozók által lakott intézményekben ajánlott rendszeresen fertőtleníteni. Nemcsak az ott lakók, hanem az ott dolgozók érdekében is.
  • Bizonyos munkahelyek megfelelő odafigyelés hiányában a járvány gócpontjaivá válhatnak. A hidegködös fertőtlenítő módszer nem klór-, vagy alkoholalapú, így alkalmazásakor nem válthat ki allergiás reakciót. Azokon a munkahelyeken, ahol például a műszakváltás egy óránál hosszabb üresjáratot eredményez, az időkeretbe könnyen beleférhet a helyiség teljes fertőtlenítése.
  • Minél több ember fordul meg egy helyen, annál gyakrabban lehet szükség fertőtlenítésre, és minél többször van rá lehetőség, annál jobb. Például a boltokban, bevásárlóközpontokban, ügyfélszolgálatokon, irodákban, orvosi rendelőkben, társasházakban járványmegelőzési és alapvető higiéniai szempontból is nagyon fontos a rendszeres fertőtlenítés. Ilyenkor is jó a hidegködös technológia.
  • Ha pedig már bekövetkezett a baj, és otthonunkban van/volt a koronavírus, érdemes minél hamarabb fertőtleníteni az egész lakást, mert a vírus akár szoros kontaktus nélkül is könnyen átterjedhet egy másik családtagra. A hidegködös fertőtlenítés után csak egészen rövid időre kell nélkülözni a szobákat. A behatási idő mindössze 15-30 perc, a fertőtlenített helyiségek a takarítás után egy órával ismét használatba vehetők azzal a tudattal, hogy nagy mértékben csökkentettük a fertőzés kockázatát.

Természetesen nem csak a koronavírus-járvány óta fontos, hogy tiszta, fertőtlenített környezetben élhessünk és dolgozhassunk.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a különböző emberek más-más higiéniai és egészségügyi állapota milyen veszélyeket rejt magában. Akár egy háztartásért, akár egy üzletért vagy egy intézményért vagyunk felelősek, fontos, hogy a mindennapokban is gondoljunk azokra, akik idősek vagy különböző betegségekben szenvednek, és ez által jobban ki vannak téve a fertőzések veszélyeinek. A figyelem és a gondoskodás egyik legjobb módszere a rendszeres fertőtlenítés.

Mindemellett fontos megjegyezni, hogy bár a hidegködképző technológia hatékony fertőtlenítő módszer, de nem csodatévő gyógyfű. Egyszeri alkalmazása csak kis mértékben hatékony. Nem helyettesíti a rendszeres, alapos takarítást, fertőtlenítést, és az igazán hatékony fertőtlenítéshez időszakos újraalkalmazása szükséges! Főleg azért, mert egy helyiség vagy szoba soha nem lesz emberektől mentes.

Ha szeretné egy profi cégre bízni a fertőtlenítést, tájékozódjon módszereinkről vagy a hidegködös fertőtlenítő szolgáltatásunkról és árainkról ide kattintva.