+36 70 316-2790

Éttermek és konyhák takarítása

 

Vendéglátóipari egységek, ipari konyhatakarítása, éttermek és konyhák takarítása

A nagy terhelésnek kitett helyiségekben a makacs, durva foltok, erős szennyeződések okoznak gondot. Ezt csak a rendszeres napi, illetve időszakos takarítás fékezheti meg. Ezért fontos a konyhatakarítás, azaz a konyhák takarítása.

A helyben készült ételek legfontosabb jellemzője a minőség. Minőségi ételt pedig csak rendezett, tiszta konyhában lehet készíteni. A legfőbb gondokat a főzés során keletkezett szennyeződések okozzák:

  • zsíros és makacs foltok,
  • égett foltok, szennyeződések,
  • étel- és alapanyag-maradványok.

A most kialakult járványügyi helyzet és kényszerszünet nem azt jelenti, hogy a takarítást hanyagolni kell! Ide kattintva olvassa el miért!

A konyhai helyiségekre jellemző főzőeszközökön fellépő szennyeződések takarítása és tisztán tartása szintén a takarító személyzet feladata. Ilyen lehet például: a grill-lapon, a bukóüstökön, a páraelszívókon megjelenő olajsár.

  • Étel- és alapanyag-maradékok a legelképzelhetetlenebb helyen is felbukkanhatnak. A rutinos szem minden zugba benéz, hogy megelőzze a kórokozók elszaporodását. A húsfeldolgozó helyiség nagy mennyiségű hús előkészítésére szolgál, melynek környékén minden szennyezett lehet. Rendkívüli fertőzésveszélyt rejt magában a nem megfelelő takarítás, fertőtlenítés.
  • A konyhát csak megfelelően hatékony tisztítószerekkel lehet takarítani. Ezek a szerek önmagukban is veszélyesek, éppen ezért nem csak a fertőtlenítés az elsődleges feladat, hanem a vegyszerek maradéktalan eltávolítása a takarított felületekről.
  • Nagyon fontos a lefolyók állapota, mert itt kiemelt a baktériumok elszaporodásának lehetősége, hiszen rengeteg szerves hulladékot felfog, ami a kórokozók táptalaja.
  • A sütőkemencék folyamatosan üzemelnek, a ráégett szennyeződéseket igen nehéz eltávolítani. A tisztítását megnehezíti, hogy sima, esetleg festett felületüket az erős vegyszerek felmarhatják, ezzel okozva nagy anyagi kárt a tulajdonosnak.
  • Konyhai elszívók: akárcsak otthon, a nagyüzemi konyhákban is nehéz eltávolítani az olajos-zsíros lerakódásokat. Hamar megtapadnak benne az apró por- és koromszemcsék.
  • A hűtőknek nemcsak kívül, de belül is makulátlanul tisztának kell lenniük. A látványhűtőkkel a vendégek is találkoznak, így azokról rendszeresen el kell távolítani az ujjlenyomatokat, foltokat.

Nagyon fontos, hogy takarítás közben a vegyszerek nem érintkezhetnek az étellel! Tehát a takarítóeszközöket is fertőtleníteni, tisztítani kell!

Takarítás - Éttermek és konyhák takarítása - Konyhatakarítás

Újdonságunk a hidegködös étterem fertőtlenítés, amely történhet különböző rizikótényezők csökkentése érdekében vagy megelőző proaktív célból, de akár egy komoly vészhelyzet elhárítása érdekében is.

Rendezvények üzemi tisztán tartása, takarítás

Vállaljuk kül- és beltéri rendezvények üzemi tisztán tartását, valamint üzemen kívüli takarítását.

A szeméttárolók, hamutartók, járófelületek, konyharész, esetleg a mellékhelyiségek kifogástalan állapota mind-mind hozzájárul a vendégek elégedettségéhez.

Kérjen ajánlatot!