+36 70 316-2790

A koronavírus-járvány idején érdemes az eddigieknél is több figyelmet fordítani a lakóépületek fertőtlenítésére, kiváltképp a sok ember által lakott társasházak esetén. A társasház takarítása a lakók közös érdeke.

A tiszta környezet a jó életminőség egyik feltétele. A koronavírus-járvány következtében vannak olyan társasházak, ahol a közösségi térben megjelentek a kihelyezett kézfertőtlenítők, de ez még nem általános. Főleg, hogy minden lakónak az az érdeke, hogy ezek a helyiségek rendszeresen fertőtlenítve legyenek. Egy társasház közös tereiben erre az egyik legjobb módszer a folyamatos és megfelelő tiszító-, fertőtlenítőszerekkel történő takarítás. Ez adja minden takarításnak az alapját a mi szolgáltatásaink esetében is. De cégünk szolgáltatásai között megtalálható az úgynevezett hidegködös felületfertőtlenítés is, melynek során egy úgynevezett ködgenerátor segítségével apró cseppek formájában juttatjuk a fertőtlenítőszert a levegőbe és a felületekre. De a társasház takarítása akár egyszerűbben is megoldható.

Különösen fontos a takarítás, ha már van fertőzött a társasházban.

A mindennapos, rutinszerű takarításon kívül érdemes beiktatni nagytakarításokat is. Ezt akkor is célszerű megtenni, amikor kiderül, hogy a társasház egyik lakója koronavírus-fertőzött. A társasház takarítása során fontos, hogy minden olyan helyiség fertőtlenítésére sor kerüljön, ahol rendszeresen fordulnak meg emberek. A liftek, a lépcsőházak és a lakóépület közösségi helyiségeinek vegyszeres tisztítása vírushelyzettől függetlenül elengedhetetlen az általános higiénia fenntartásához. Fontos, hogy rendszeresen fertőtlenítsük az olyan felületeket, melyekhez sok ember hozzáér, mint például a kilincsek, a kapucsengők, a villanykapcsolók, a korlátok és a postaládák, de még sorolhatnánk. Érdemes külön figyelmet fordítani a garázs vagy teremgarázs, a szemétledobók vagy szeméttárolók és a szellőzőrendszer takarítására is.

A társasház takarítása járvány idején nem csak hetente egyszer szükséges.

Tippek közös képviselők és lakók számára, hogy a társasház a járvány ideje alatt is biztonságos lakóhely legyen:

  1. Érdemes a ház területén több, jól látható helyre kifüggeszteni a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos legfontosabb szabályokat, tudnivalókat. A Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján egy külön oldalt szentel a társasházakra vonatkozó ajánlásoknak. Ennek elolvasását mindenki figyelmébe ajánljuk.
  2. Járványhelyzet alatt a társasház takarítása az átlagosnál gyakrabban ajánlott, például heti egy helyett legalább heti kétszer. A kilincseket, gombokat naponta többször is érdemes fertőtleníteni vírusölő hatású fertőtlenítőszerrel.
  3. A gyakori takarítás költséghatékonyabb módja, ha a lakók elvállalnak egy-egy területet, vagy vannak napok, amikor ők végzik el a szükséges takarítási feladatokat. Természetesen ezek nem helyettesítik, hanem kiegészítik a megszokott alaptakarítást!
  4. Nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk az idős lakókra! A veszélyeztetett korosztályba tartozók által lakott emeleteken célszerű gyakrabban takarítást végezni!
  5. Ha tehetik, az egészséges lakók segítsenek a bevásárlásban az időseknek és a házi karanténba került személyeknek!
  6. A liftet egyszerre csak az egy háztartásban élők használják, de azok a fiatalok, akik az alsóbb szinteken laknak és hiányzik nekik a home office által elvett mozgás, lehetőség szerint inkább válasszák a lépcsőzést!
  7. A már ismert kötelező szabályok és a házirend mellett érdemes több helyre kifüggeszteni a koronavírus-fertőzés tüneteinek listáját azzal, hogy amennyiben ezeket a tüneteket tapasztalják magukon, haladéktalanul keressék fel a háziorvost vagy az ügyeletes orvost telefonon!

Ha a tanácsok mellett inkább szeretné egy professzionális takarítócégre bízni lakása vagy akár egy egész társasház rendszeres takarítását, vegye fel velünk a kapcsolatot és kérjen ajánlatot!

A járvány elleni védekezés mellett ne feledkezzünk meg az ablakok, az üvegfelületek és az ablakpárkányok tisztán tartásáról, a pókhálók eltávolításáról vagy a már említett szeméttárolók rendszeres tisztításáról sem! Különben nem a vírus fog megenni bennünket, hanem a kosz, a baktériumok és a kártevők!