+36 70 316-2790

Néhány egyszerű trükkel időt és energiát spórolhatunk meg magunknak a takarítás során.

Íme a tippek otthoni takarításhoz:

  1. A nagytakarítást érdemes mindig egy gyors rendrakással kezdeni, így hozzáférünk minden felülethez.
  2. Tartsuk szem előtt a felülről lefelé elvet! Többszintes háznál kezdjük a második emelettel, helyiségeken belül pedig a felső részektől haladjunk a padló felé.
  3. A szem előtt lévő felületeket, mint amilyen a dohányzóasztal, íróasztal, polcok, érdemes 2-3 naponta áttörölni például egy kézre felhúzott elhasználódott zoknival.
  4. Mivel a mosogatószivacs folyamatosan nedves, a baktériumok könnyen megtelepszenek benne. Egyszerű fertőtlenítési mód, ha ecetes vízben átmossuk.
  5. A szűk helyeken, mint amilyen a szellőző, letörölhetjük a port egy rongyba tekert vajazókés segítségével.
  6. A nagyobb puhább, műanyag játékokat kimoshatjuk a mosogatógépben – mosogatószer helyett akár ecettel.
  7. Ha nem jut időnk mindent elvégezni, de nem szeretnénk rendszeresen takarítót fogadni, kiszervezhetünk csak bizonyos tevékenységeket, vagy csak bizonyos alkalmakkor kérhetjük a takarítást.

Tippek otthoni takarításhoz

Ha Ön sem szereti a piszkos lakást, akkor jól tudja, milyen nehéz néha a takarítás. Ha a fenti tippeket alkalmazza, akkor hatékonyabb lesz a nagytakarítás és könnyebbek lesznek a mindennapok. Még az is lehet, hogy több idő jut a családra, a hobbira vagy a pihenésre.

Számunkra fontos a környezetvédelem is

Véleményünk szerint a tisztítás-technológia már most is, de a jövőben különösen komoly stratégiai ágazat lesz. Hiszen az ember környezetében lévő felületek egyre nagyobb szennyezéses és terhelésnek vannak kitéve. A szennyeződések vagy egészségre káros baktériumok, vírusok távol tartása és eltávolítása már most is igen fontos feladat. Az esztétikai és higiéniai elvárások alapvetőek. De szerintünk, ezeken túl nem csak a gazdaságossági, hanem a környezetterhelési szempontokat is fontos megvizsgálni, és fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen hatással van a takarítói tevékenység a környezetre.