+36 70 316-2790

A vegyszerek helyett számos, mindenki konyhájában megtalálható élelmiszer alkalmas takarításra. Ezek használata nemcsak környezetbarát takarítás, hanem pénztárcakímélő is.

Környezetbarát takarításAz ecet nemcsak kiváló vízkőoldó (használható vízforralók, kávéfőzők, mosógép vízkőmentesítésére), de az ablaküveget is fényesebbé teszi, ráadásul foltos sem lesz és környezetbarát. Ezen kívül a csempe, padlólap felmosására is alkalmas – akit zavar az ecetszag, néhány csepp illóolajat is keverjen a vízbe!

A szódabikarbóna csodákat tesz a műanyag felületekkel, így a hűtőszekrény és a fagyasztóláda tisztítására is alkalmas és az ételszagot is semlegesíti. Ecettel együtt alkalmazva pedig kisebb dugulást is megszüntethetünk vele.

A citrom leve a fém- és réztárgyakat kíméletesen, mégis nagyon hatásosan tisztítja, de zsíroldó hatása is figyelemreméltó: ha mikróban alaposan felmelegítünk egy tál citromos vizet, az így keletkező gőz segítségével könnyebben megszabadulhatunk a zsírfoltoktól.

A fapadlón lévő karcolásokat átdörzsölhetjük dióbéllel – a természetes olajok segítenek elhalványítani azokat.

Számunkra fontos a környezetvédelem

Véleményünk szerint a tisztítás-technológia már most is, de a jövőben különösen komoly stratégiai ágazat lesz. Hiszen az ember környezetében lévő felületek egyre nagyobb szennyezéses és terhelésnek vannak kitéve. A szennyeződések vagy egészségre káros baktériumok, vírusok távol tartása és eltávolítása már most is igen fontos feladat. Az esztétikai és higiéniai elvárások alapvetőek. De szerintünk, ezeken túl nem csak a gazdaságossági, hanem a környezetterhelési szempontokat is fontos megvizsgálni, és fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen hatással van a takarítói tevékenység a környezetre.