+36 70 316-2790

ÁNTSZ előírások

ÁNTSZ előírásokAz ÁNTSZ szakemberei a bejárások alkalmával mintavétellel és szemrevételezéssel ellenőrzik egy hely higiéniai minőségét.

Az ÁNTSZ a szemrevételezésnél olyan helyeket vizsgálnak meg, amely a mindennapok során a szem elől rejtve marad, noha a vendég komfortérzetét erősen befolyásolja. Természetesen a jól látható és feltűnő helyeken túl. Ilyen például a WC alulról, kapcsolók, kilincsek, kapaszkodók és azok környéke, gyermek szaniterek. Nézik a víz esztétikai minőségét is – például, ha opálos a víz, akkor nem megfelelő.

A mintákat a vízből veszik és a vizsgálatot laborban végzik el. Akár már egyetlen rossz eredmény után is bezárathatják az üzletet, a területet vagy az egész helyiséget.

A laborban általában a következőket vizsgálják:

1. A kórokozók összetétele és azok száma.

2. Vegyszerek adagolása.

Munkánk során minimálisra csökkentjük annak kockázatát, hogy vizsgálat során az ÁNTSZ elmaradásban részesítse partnereinket. A bejárásokon mi magunk is részt veszünk.

(Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálatot (ÁNTSZ) az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, valamint az Országos Közegészségügyi Központ, az Országos Epidemiológiai Központ, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (együttesen: országos intézetek) alkotják. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) az egészségügyért felelős miniszter irányítása alá tartozó, központi hivatalként működő központi költségvetési szerv. Az OTH a hatáskörébe tartozó feladatokat az ország egész területére kiterjedő illetékességgel látja el. )