+36 70 316-2790

A koronavírus járvány fokozódása és az intézkedések szigorítása miatt most kiemelten fontos a közösségi terek fertőtlenítése.

A mostani járványhelyzetben, a vészhelyzet megelőzése érdekében, minden eddiginél fontosabb a felületfertőtlenítés, mely a személyi higiénia biztosításának egyik alapvető feltétele. Fokozottan igaz ez a közösségi terek fertőtlenítése esetében. Az új járványügyi intézkedések értelmében bár nem lehet gyülekezni, egymás után mégis vannak olyan, a mindennapi életünk szempontjából frekventált helyek, ahol számtalan ember fordul meg egy nap. Hiába a fokozott óvatosság, a kórokozók így is megtapadnak a különböző felületeken. Ezért lényeges a megfelelő és alapos, szakember segítségével, valamint professzionális eszközökkel végzett takarítás, melynek gyakoriságát az adott tér forgalma határozza meg leginkább. Ennek a forgalomnak az ismerete alapján akár a napi vagy akár naponta többszöri fertőtlenítés is szükségessé válhat. Ilyen helyiség lehet például egy okmányiroda, posta, pékség, ügyfélszolgálati terek, osztályterem, benzinkút, üzlet vagy bankfiók. Ráadásul a hétvégi zárva tartás és ebből kifolyólag a szellőztetés hiánya miatt a kórokozók könnyen felhalmozódhatnak. A fertőtlenítéssel nem csak az ott megforduló ügyfeleket, vásárlókat védjük, hanem az adott közösségi térben dolgozó személyeket is.

A közösségi terek fertőtlenítése esetében az egyik leghatékonyabb módszer a hidegködös felületfertőtlenítés. Az eljárás során a fertőtlenítőszerből egy úgynevezett ködgenerátor sprayszerű permet formájában szórja szét a hatóanyagokat az adott helyiségben. Az így végzett fertőtlenítés széles spektrumú, baktérium- és vírusölő hatású, illetve a gombákat is elpusztítja.

A hatóanyag bár erőteljes, nem klór, illetve nem alkohol alapú, tehát nem okoz irritációt.

A porlasztás során keletkezett, 50 mikron alatti fertőtlenítőszer-részecskék tartósan képesek lebegni, ezáltal biztosítják, hogy a zárt térben lévő tárgyakat teljes mértékben befedjék, illetve a nehezen hozzáférhető résekbe és sarkokba is eljutnak, így teszik lehetővé a teljes körű fertőtlenítést.
Ez az eljárás nemcsak a felületeken megtapadt, hanem a levegőben lebegő kórokozókat is elpusztítja, rendkívül rövid behatási idővel, ami körülbelül 15-30 perc.