+36 70 316-2790

A legtöbb ember arról álmodik, hogy mindig tisztaság van a lakásban. Ez nagyon fárasztó is és szinte esélytelen kivitelezni.

A tisztaság fontos dolog. Nehezebb a helyzet, ha mondjuk az ember nem csak dolgozik, hanem gyereket is nevel, vagy éppen több állása van. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne törődjünk a tisztasággal, mert úgy sincs időnk. Az a helyzet, hogy a tisztaság, a tiszta otthon nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincsen egy szem morzsa sem sehol, nincsen egy apró szösz sem. Inkább azt, hogy átgondoltan takarítunk. Ha nem gyakran takarítunk, akkor is oda kell figyelnünk, hogy bizonyos időközönként azok a tárgyak, azok a részek is le tisztítva legyenek, ahol nem mindig teszi meg azt az ember.

A tiszta, egészséges otthon azért fontos, mert hiányában könnyebben tudnak szaporodni olyan mikroorganizmusok, amik károsak az egészségre. Penész, atkák, por, baktériumok, vírusok, ágyipoloska. Ezek pedig az egészségünkre is káros hatással lehetnek.

Nézzünk 7 okot, amiért jó, ha folyamatosan tisztán tartjuk a lakásunkat:

  1. Kellemesebb érzet. Amikor az ember hazaér egy nehéz nap után, nagyon jó érzés, ha egy tiszta, rendezett és illatos otthonba érkezik meg.
  2. Megelőzhető sok légúti és sokfajta bőrbetegség az alapvető tisztaság biztosításával.
  3. A tisztaságnak bármennyire is hihetetlen van illata, és néhány tanulmány szerint ez stimulálja az agyat és örömérzetet ad.
  4. Ha vendég érkezik, nem kell órákkal előbb elkezdeni készülődni, hogy tisztaság legyen. Sokkal jobb érzés, ha nem kell idegeskedni a tisztaság miatt, amikor valaki azt mondja, hogy 10 perc és ott vagyok nálad.
  5. Ha esetleg apró gyermekünk van, akkor a tisztaság megőrzése és a padló fényesítése nem a babaruha feladata. Az egészségmegőrzés érdekében tisztán kell tartani nem csak a padlót, így a gyerek nem fog minden koszt összeszedni, és nem kell naponta mosni a ruhákat.
  6. Ha tisztaság van, rend is van, és akkor az ember mindent megtalál. Nem kell órákig keresgélni elveszettnek hitt tárgyakat.
  7. Ha folyamatosan tisztán tartjuk a lakásunkat, akkor a soron következő takarítás az előbbinél kevesebb időt vesz igénybe. És nincs is akkora procedúra.

Tehát a lakás tisztasága a közérzetünkre, az egészségünkre és másokra is jó hatással van.