+36 70 316-2790

Gondolta volna, hogy a megfelelő higiénia betartása a szállodákban, vendéglátóhelyeken segíthet megelőzni egy esetleges világjárvány kialakulását is?

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából (november 3.) a Budapesti Gazdasági Egyetem egész napos konferenciát tartott Fenntartható turizmus címmel, ahol olyan neves előadók, professzorok szólaltak fel, mint Robert Clark MSc FBCS FIBCM MBCI MSyI a manchesteri egyetemről.

Mr. Clark kifejtette, hogy egy világjárvány kirobbanása rendkívül súlyosan érinti a turizmusban, az idegenforgalomban dolgozó gazdasági szereplőket. Ha egy országban olyan horderejű járvány tör ki, amely tömegesen követel emberéleteket, akkor az adott ország turisztikai szempontból kedvezőtlen célponttá válik. Komoly veszteségeket okozva ezzel a szállodatulajdonosoknak.

Hiszen vendégek nélkül nincs bevétel se.

Egy világjárvány kirobbanása ellen leghatékonyabban úgy védekezhetünk, ha felkészülünk rá, és igyekszünk mindent megtenni annak megelőzése érdekében. Legfontosabb lépés a megfelelő higiénia biztosítása. A korlátok, liftek, ajtók és közösségi terek rendszeres tisztán tartása és fertőtlenítése. Ha már megtörtént a baj keveset tehetünk, viszont alapos felkészüléssel nagymértékben csökkenthetők a világjárványok kialakulásának esélye. (Az előadásról készült cikk egészét itt olvashatja el.)

Ezért is válasszon profi segítséget szállodája, vendéglátóhelye takarításához! A Grosz-Tak 2009 óta professzionális eszközökkel, hatékonyan távolítja el a koszt és a szennyeződéseket. Mi savas és lúgos tisztítószereket egyaránt használunk, ugyanis a pH-ingadozás nagymértékben meggátolja egy adott területen a baktériumrezisztenciát.

A Grosz-Tak a hotelt tisztán tartja a személyzeti helyektől kezdve az konditermeken át, a legapróbb részletekre is ügyelve, mint a vízgépészeti rendszer is, amely ugyanúgy lehet a kórokozók melegágya. Ezért lényeges, hogy ott is megfelelő legyen a fertőtlenítés. A személyzeti helyek tisztán tartása is rendkívül fontos, pláne a konyhai alkalmazottak esetében. Így nem csak egy ÁNTSZ ellenőrzésből jöhetünk ki jól, hanem még a megbetegedések megakadályozásáért is sokat tehetünk. A kondi és fitnesztermek területén is sok kórokozó bújhat meg. A testnedvek maró hatása és fertőzés veszélye ellen védekezni kell a megfelelő takarítószerekkel mind kézi mind gépi technológiával.

A padlószőnyegekben, kárpitokban is számos kórokozó megbújhat. Nálunk a szőnyegtisztítás folyamata az alapos portalanítással, forgókefés porszívóval történik. Ezt követően mély tisztító kezelést kap a szőnyeg, extrakciós szőnyegtisztító géppel vagy klasszikus eszközökkel (egytárcsás súrológép és vízszívó), hogy minden lerakódástól, por-szennyeződéstől, allergéntől megszabaduljon.

A kárpitokhoz pedig profi, kárpittisztítás céljára kifejlesztett takarító gépeket használunk.

Ha Ön is szeretné bebiztosítani szállodáját a kórokozók, baktériumok ellen, akkor vegye igénybe professzionális takarítási szolgáltatásunkat, és kérjen ajánlatot az alábbi elérhetőségen.