+36 70 316-2790
Gyakorlatilag minden üzemeltető szembesült már a baktériumok jelenlétének problémájával. Komoly probléma lehet, ha bizonyos fertőzések rendszeresen visszatérnek szélmalomharcot indítva el kárt, fejtörést okozva ezzel az üzemeltetőnek és a takarítónak egyaránt.

 

PH-ingadoztatásEzt a visszatérő gondot a szakszerűtlen tisztítási technológia okozza. Legegyszerűbben úgy ismerhető fel, hogy bizonyos baktériumok és gombák okozta megbetegedések újra és újra visszatérnek, amire a vendégek panaszkodnak. Ilyen esetben valószínűsíthető, hogy a telepek már kialakultak és a takarítás során csak felszíni kezelést kaptak, nem számolták fel azokat teljesen. Ez a probléma több ponton is káros:

  • erős, sok és drága tisztítószerrel próbálkozunk védekezni,
  • ami rontja a víz minőségét,
  • ami az ÁNTSZ vizsgálatok során még büntetéshez is vezethet,
  • gyakori panaszok érkeznek a vendégektől,
  • romlik az intézmény megítélése, ami végső soron presztízsvesztést okoz.

DE ELKESEREDNI NEM SZABAD van ellenszer és szakszerű kezeléssel, könnyen, gyorsan és gazdaságosan orvosolható. A megoldás a pH-ingadoztatás, aminek a lényege, hogy a savas és lúgos tisztítószereket váltakozva alkalmazzuk. Így a kórokozók nem tudnak természetes védelmet kialakítani a szerek ellen. A kulcs, mint oly sok helyen, a rendszerességben van.

A módszert olyan területeken kell alkalmazni, ahol fokozott a fertőzésveszély, mint például a zuhanyzók, az illemhelyiségek, a lábmosók, a szaunák, a gőzkabinok. A falakat éppúgy tisztítani kell, mint az ülőkéket, szanitereket.

A telepeket kézi technológiával távolítjuk el. Figyelembe kell venni a felület függőleges vagy vízszintes mivoltát. Ez ugyanis befolyásolja a tisztítószer választást. A rosszul megválasztott szer nem enged elég behatási időt (az az idő, amíg a szer kifejti hatékonyságát) a felületen, ami nem pusztítja így el a kórokozókat. Ez plusz kiadással és idővel jár.

A szakszerűen kiválasztott tisztítószert megfelelően kell hígítani a felület védelme érdekében, mert bár lehet, hogy a csempének nem ártunk, de például a fugákat szétmarhatják bizonyos szerek.

Ha rendszeresen és következetesen alkalmazzuk a pH-ingadoztatást, akkor hosszan tartó védelmet tudunk kialakítani. Vagyis megelőzhetjük a problémát és védelmet is biztosítunk.