+36 70 316-2790

A legtöbben azt gondolják, hogy takarítani mindenki tud. Van azonban néhány olyan feladat, amit ha nem végzünk el jól, nagy kárt okozhatunk vele.

  • Fontos, hogy a különböző takarítógépeket rendeltetésszerűen használjuk.
  • Bizonyos elektromos tűzhelyeknek, mikróknak vannak olyan részei, amelyet nem szabad durva súrolókefével, vagy erős súrolószerrel takarítani, mert attól tönkremehet az eszköz.
  • A túlságosan lelkes sikálás miatt lekophatnak a különböző jelölések. Ennek egyenes következménye, hogy nem tudjuk beállítani a pontos hőfokot a sütőn, vagy a programot a mosogatógépen.
  • Ha nem az anyagnak megfelelő tisztítószereket választjuk, a kárpit, a függöny elvesztheti a színét, vagy éppen besárgulhat, a bőrgarnitúra berepedezhet. Az evőeszköz, az ezüstnemű vagy a kristálypoharak mattá, homályossá válhatnak.
  • Az elektromos eszközök, mint a televízió, hifi, számítógép, de még egy lámpa is vonzzák a port. Ami ártalmas a működésükre nézve. Arra is vigyázni kell, hogy megfelelő anyagokkal, tisztítsuk meg őket.
  • A szellőző, légkondi elhanyagolása, meghibásodása nem csak anyagi károkkal jár, hanem az egészségre is veszélyes.

Ezért kell ügyelni arra, hogy az állagmegóvás érdekében mindig szakértőre bízzuk az ilyen feladatokat, akármilyen tevékenységről van szó! Ne feledje, a szakszerűtlen takarítás ártalmas!

Véleményünk szerint a tisztítás-technológia már most is, de a jövőben különösen komoly stratégiai ágazat lesz. Hiszen az ember környezetében lévő felületek egyre nagyobb szennyezéses és terhelésnek vannak kitéve. A szennyeződések vagy egészségre káros baktériumok, vírusok távol tartása és eltávolítása már most is igen fontos feladat. Az esztétikai és higiéniai elvárások alapvetőek. De szerintünk, ezeken túl nem csak a gazdaságossági, hanem a környezetterhelési szempontokat is fontos megvizsgálni, és fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen hatással van a takarítói tevékenység a környezetre.